10 augusti 2019
11:00

Tenhults IF svart

Referat: Bäckseda IF svart - Tenhults IF svart

Det blev oavgjort 4-4 när Tenhult gästade Bäckseda för den första matchen på det nya gräset på 7 mot 7-planen. En blöt och regnig historia som var svårspelad. Hemmalaget fick i alla fall äran att göra det historiska första målet på den nya planen, på straff. Men sen var det Tenhult som vände tillbaka matchen och prickade en lobboll till 1-1. BIF hade svårt med det hala underlaget och passningsspelet ville inte alls komma igång som vi är vana att se. Där var Tenhult mycket bättre att med korta passningar på marken kunde de ta sig fram till skottlägen. Bortalaget var också skickliga på att prickskjuta in skott som gick precis under ribban och svåra att nå för våra målvakter. Det stod 2-4 efter två spelade perioder och det var läge att plocka fram en vändning i sista. Vi sa till killarna att nu behövde de vakna till och vara på tårna och hjälpa varandra om det här skulle gå. Och visst såg man en bättring från BIF:s sida under sista 20 minuterna. Lite mer kämpaglöd och vilja att förändra matchen. Bäckseda lyckades trycka in två mål till och samtidigt freda målet bakåt och matchen slutade 4-4. Vi får vara nöjda med att vi tar oss tillbaka och krigar oss till ett oavgjort resultat istället för en förlust. I övrigt var det väl i ärlighetens namn inte så mycket att ta med sig från matchen. Vi kan betydligt bättre och filar på det till nästa match. Sen var det svårt att bemästra bollen på det blöta underlaget idag, men det är en del av fotbollen. Ibland är det så här regnigt och då måste man anpassa sitt spel efter det. Bra kämpat idag i alla fall!